Screenshot%2B2019-05-03%2Bat%2B02.02.39.jpg

NYT HOSPTAL NORDSJÆLLAND

Med VR undgår man dyre fejl

Funktionalitet og helbredelse går hånd i hånd, når det gælder om at skabe det kommende superhospital i Hillerød. Derfor har projektorganisationen Nyt Hospital Nordsjælland valgt at investere i et VR studio, så projektets mange interessenter kan træde ind i det kommende hospital og teste fx flows, wayfinding og konkrete arbejdsgange – i god tid før første spadestik (forventet i 2019). Ved at gøre det tidligt øges chancerne for at minimere potentielle fejl i byggeriet. Fejl, der efter byggestart kan komme til at koste dyrt.

“Når det gælder komplekse byggerier som det kommende hospital i Nordsjælland, giver VR rigtig god mening. Det er et rigtig godt kommunikationsværktøj, da det åbner projektet op 1:1. Vi kan aldrig give garantier i byggeri, men ved at bruge VR øger vi muligheden for at undgå dyre fejl. Som offentlig bygherre kan vi også hjælpe entreprenørerne med at blive klædt godt på til at bygge for os”

Projekt- og entreprisechef, Sune From fra Nyt Hospital Nordsjælland.


Åbner op for personalets input

VR er også en oplagt mulighed for at få hospitalet helt ind under huden og få personalet input tidligt og derved skabe medejerskab og begejstring i forhold til det nye hospital. Ifølge hospitalsdirektør, Bente Ourø Rørth fra Nordsjællands Hospital er det da også helt afgørende, at personalet får syn for sagen i god tid inden indflytning.

Vi har snakket meget om det her hospital, og personalet spørger “hvordan bliver hospitalet egentlig?” Nu kan de rent faktisk se det selv, de kan gå rundt i det, og de kan mærke, hvordan det er at være der, og det er vigtigt siger Bente Ourø Rørth

Det er det schweiziske arkitektfirma Herzog & de Meuron, der sammen med Vilhelm Lauritzen Arkitekter er totalrådgivere på byggeriet af det nye hospital i Nordsjælland. Også her finder man den ny teknologi spændende.

Med VR kan hospitalets fremtidige brugere og andre interessenter få et dynamisk indblik i, hvordan hospitalet er organiseret og disponeret i forhold til arbejdsgange, patientforløb mv.

forklarer Søren Daugbjerg, CEO og partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.


Samarbejde og digital kommunikation er vejen til bedre byggeri

Hospitalsbyggerier skal typisk tilgodese mange forskellige funktioner og behov og er blandt de mest komplekse byggerier, der eksisterer. Derfor udvikles, projekteres og opføres supersygehusene som såkaldte BIM-projekter (Bygnings Informations Modeller).

Et VR Studio opleves som en fysisk 3D biograf, der med udgangspunkt i et byggeprojekts digitale modeller bl.a. kan bruges til at optimere såvel processer inde i bygningen som i selve byggeriet i skala 1:1. Det vil sige, at projektets arkitekter fra Basel i realtid kan køre digitale udviklingsseancer og brugerinddragelsesprocesser med samarbejdspartnere og brugere, der befinder sig i Nordsjælland. Det gør udviklingsmøder og kommunikationen med de kommende brugere lettere og mere forståelig samtidig med ændringsforslag kan afprøves og valideres med det samme. Adm. direktør Jonas N. Salih fra BIM Equity, der har udviklet og leveret VR Studiet til Nyt Hospital Nordsjælland.

Hospitalsbyggerier stiller store krav til vidensdeling, koordinering og kvalitetskontrol mellem mange involverede parter. VR Studio er et værdiskabende redskab, der øger rådgiverne, myndighedernes og sundhedspersonalets forståelse for projektet – og sikrer at fejl kan opdages og rettes inden selve byggeriet eller den efterfølgende drift. Jeg ser frem til at bidrage til en endnu bedre udviklingsproces frem til åbningen

LÆS MERE OM NYT HOSPITAL NORDSJÆLLAND >>