Cart 0

IFC guiden

i samarbejde med Schmidt Hammer Lassen, Molio og buildingSMART

lightgreyback.jpg

IFC er et åbent fil-format udviklet af organisationen buildingSMART til brug i udveksling af BIM på tværs af fagdiscipliner og softwareplatforme. IFC er et krav på større offentlige byggeprojekter og det mest gængse filformat for BIM-afleveringer globalt. Mange almindelige brugere ved dog ikke præcist, hvordan man eksporterer IFC-filer fra deres BIM-program, eller hvordan de sikrer sig, at IFC-filen har en tilfredsstillende kvalitet. Derfor har SHL (Schmidt Hammer Lassen Architects) og BIM Equity udarbejdet en IFC-guide i samarbejde med buildingSMART og MOLIO.

Guiden fokuserer på eksport af IFC i standarden IFC 2.x.3 Coordination View 2.0 og med CCS-klassifikation (typekodning og identifikation). Der er helt konkrete eksempler på, hvordan man eksporterer IFC fra Revit og ARCHICAD.

 

Illustrationerne i guiden stammer fra det nye MOLIO-hus, som er modelleret i både Revit og ARCHICAD, samt eksporteret som IFC fra begge programmer. Modellen er modelleret i DIKONs informationsniveau 4.

Ønsker du adgang til brugergruppen hos buildingSMART og MOLIO, hvor guiden løbende udvikles, og hvor original-filerne til guiden og MOLIO-huset også kan downloades, kan du kontakte projektansvarlig Søren Spile på ssp@molio.dk.

IFC Guiden kan downloades som PDF fil lige her

 
Forbilledligt arbejde. Hvor ville jeg ønske, at der var flere helt konkrete og software-specifikke vejledninger som denne.
— Jesper Pildal Hansen, Arkitekt MAA, JJW ARKITEKTER
 
Screenshot 2019-07-04 at 14.30.05.png