Schønherr og BIM

Schonherr-01.png

Landskabsarkitekter har større udfordringer med BIM end bygningsarkitekter. Det er lettere at modellere i 3D, når dæk er vandrette og vægge er lodrette. Men det betyder bestemt ikke, at det giver mindre mening at benytte BIM, hvis man er landskabsarkitekt. – Tværtimod!

Projekteringen af landskab handler om langt mere end formgivningen af bløde bakker. Disciplinen handler frem for alt om at kunne styre byernes belagte overflader, dvs. størstedelen af alle befolkede uderum, helt på centimeteren over meget store arealer. “Det usynlige design”, om man vil, hvor små højdeforskelle på en hård plads gør hele forskellen - både hvad angår kravene om tilgængelighed, korrekt afvanding af de (næsten) vandrette flader, afviklingen af færdsel mv. Samtidig skal hele denne underjordiske konstruktion med bærelag, plantehuller osv. kunne beskrives i både plan og snit.

Schønherr benytter både 2D-værktøjer (f.eks. AutoCAD), 3D-værktøjer (f.eks. Rhino) og BIM (ARCHICAD), men måske vigtigst af alt benytter de LAND4 til at kunne sikre en let måde at kotere landskab på. Du kan læse mere om LAND4 på Land Softwares hjemmeside hér >>

I videoen herover fortæller Frank Hasling fra Schønherr om deres projekter, og om hvordan landskab kan være en udfordring for digitale skitse- og projekteringsværktøjer. Han fortæller også om hvorfor de har valgt at arbejde med ARCHICAD og LAND4.

BIM Equity har længe arbejdet dedikeret med at gøre BIM til et mere oplagt valg for landskabsarkitekter, så det også giver mening for de mindre landskabstegnestuer at kaste sig ud i en investering i software og uddannelse. Resultatet er mere viden og større deling af viden, samt en langt mere strømlinet workflow fra første skitse til afleveret hovedprojekt.

Vi tager gerne en snak med dig om dit projekt, udfordringer og muligheder. Kontakt os hér, hvis du vil vide mere...