BIM i Danmark - konklusion på BIM Equity Survey

Q: “Oplever du, at du ved at arbejde BIM-baseret har bidraget til at forbedre din/jeres forretning?”

Q: “Oplever du, at du ved at arbejde BIM-baseret har bidraget til at forbedre din/jeres forretning?”

Endnu engang har BIM Equity taget pulsen på BIM i Danmark.

Udfra de svar vi har fået i vores Survey viser det sig, at 51% benytter Revit, 22% bruger ARCHICAD og resten er spredt mellem Tekla, Solibri, SolidWorks og Microstation.

Men noget, der er mindst ligeså interessant, er hvorfor, I arbejder i det program, I gør.

I denne forbindelse har 54% svaret, at de arbejder i det program, de føler er bedst. 40% har svaret, at de har valgt det samme som deres kollegaer eller samarbejdspartnere. Små 29% fortæller, at det er en ledelsesbeslutning, mens næsten 6% faktisk ville foretrække et andet program. Det er også udbredt at vælge programmet pga. prisen med hele 8.5% af svarene.

Generelt er 89% af jer tilfredse med det BIM-program, I benytter.

Den største udfordring med BIM er at åbne modeller på tværs af forskellige versioner af samme software. Det svarer til hele 32% af deltagerne - mens 28% svarer, at lange svartider til samarbejdsservere er det største problem.

Baseret på jeres svar, ser vi et uforløst potentiale i at implementere BIM i alle faser, da BIM for alvor batter, når projekterne indgår i et 100% BIM-workflow gennem alle faser.

Spørgsmål, nysgerrig eller behov for info?

Vi sender resultaterne afsted mod alle, der har deltaget i undersøgelsen, snarest.

Har du brug for hjælp til at komme i gang med BIM, eller har du andre BIM-relaterede spørgsmål, er du velkommen til at kontakte BIM Equity på info@bimeqt.com eller 70 220 520.

Screenshot 2019-09-17 at 09.52.24.png
Ida Maria Sandgreen