Kvalitetssikring med Solibri - AARhus i Aarhus + NOVA i Örebro

Skærmbillede-2016-09-20-kl.-10.55.33.png

Solibri har produceret to nye videoer, der viser hvordan Solibri Model Checker kvalitetssikrer store byggeprojekter i henholdsvis Aarhus og Örebro.

AARhus er den første bygning der opføres på Bassin 7 området i Aarhus havn. AARhus er designet af BIG, mens Gehl Architects er ansvarlige for det omgivende byrum. Projektet består af 251 lejligheder og en række aktivitetshuse. Den overordnende ambition er at udtrykke essensen af Aarhus i et enkelt byggeprojekt. Således indarbejder AARhus byhuse, boligkarréer, tårne, smalle gader og byrum i et stort projekt.

Læs mere om AARhus på www.aarhusiaarhus.dk

Kvalitetssikring er afgørende

MT Højgaard er entreprenør og MOE er rådgivende ingeniører på det komplekse byggeprojekt.

BIM-modellen indtager en central rolle, da det er meget billigere at rette fejl i designfasen end at rette dem, når byggepladsen er oppe at køre. Men da projektmaterialet deles mange gange er kvalitetssikring af BIM-modellen afgørende for projektets succesfulde overgang fra computer til virkeligheden. På AARhus-projektet foregår kvalitetssikringen med Solibri Model Checker.

Beboerne flytter ind i 2018

AARhus når op i 20 etager og 65 meters højde. Første spadestik blev taget i foråret 2016 og de første beboere flytter ind i 2018. 

BIM kvalitetssikrer prisvindende universitetsbyggeri i Örebro

Som konsekvens af JUUL | FROST Arkitekters vinderprojekt for Universitetspladsen på Örebro Universitet i Sverige fik JFA til opgave at designe, programmere og projektere tre nye bygninger på området. En af disse bygninger er en handelshøjskole inklusiv et auditorium, der kan rumme op til 560 personer. NOVA huset er et undervisnings-, udvekslings- og mødested mellem universitetet, erhvervsliv og by.Solibri-videon viser, hvordan NOVA-projektet har været et 100% BIM projekt, og hvordan teamet løbende har kvalitetssikret projektmaterialet ved hjælp af Solibri Model Checker.

En smidig proces

Byggtema har været entreprenør på det 9.500 m2 store uddannelsesbyggeri, og Ulf Wennlöf fortæller”Jeg har været i byggebrancehn siden 1976 og dette er det smidigste projekt jeg nogensinde har set. Faktisk er det første gang jeg har set MEP-teknikere anvende Solibri på byggepladsen. Ved at koordinere alle modeller i Solibri fik vi en bedre kvalitetssikring gennem hele processen”

Byggnadspris

NOVA blev indviet 16. oktober 2015. Byggeriet er tildelt Örebro Kommuns Byggnadspris 2015, hvor dommerkomitéen blandt andet motiverede prisen med ”Novahuset har Universitetet fått ett nytt ansikte mot stadskärnan. Örebro har fått en ny ikonbyggnad.

SOLIBRI MODEL CHECKER

Læs mere om Solibri Model Checker