Gå-hjem-møde: BIM for landskabsarkitekter – Aarhus

bimlandskab-2.png

7. marts afholder Danske Landskabsarkitekter, Akademisk Arkitektforening, LAND Software og BIM Equity gå-hjem-møde om BIM for landskabsarkitekter.

BIM er byggebranchens helt store paradigmeskifte i disse år. Det er der også en god grund til: BIM har et stort potentiale til at skabe merværdi på alle byggeprojekter, og for at få det fulde udbytte af BIM kræver det helhedstænkning på to niveauer: For det første skal alle parter samarbejde og koordinere deres input i en fælles BIM-model. For det andet skal alle faser, lige fra skitseprojektet over projektering til drift og vedligehold, tænkes ind fra starten.

BIM som konkurrenceparameter – også for landskabarkitekter

Aktørerne i byggebranchen har alle – i større eller mindre omfang - taget BIM til sig. For ikke at komme bagud i den digitale udvikling, er det afgørende at landskabsarkitekter også anvender BIM som en naturlig del af deres arbejde. BIM er ligeså oplagt og værdiskabende for landskabsarkitekter, som det er for byggebranchens øvrige parter. BIM giver landskabsarkitekterne et bedre workflow gennem alle faser, hvilket resulterer i bedre processer, der fører til bedre projekter og bedre økonomisk ramme.

På projekter, hvor landskabsarkitekturen er en del af et større byggeprojekt, sikrer BIM, at landskabsarkitekternes arbejde fra starten bliver tænkt med ind i projektet. Dette øger landskabsarkitekternes indflydelse i projektgruppen og de får alt andet lige lettere ved at argumentere for betydningen af deres bidrag. Derudover er BIM-kompetencer et selvstændigt konkurrenceparameter, som både bygherrer, rådgivere og entreprenører efterspørger.

Stor interesse for BIM for Landskabsarkitekter i København

Gå-hjem møde – sådan kommer du i gang med BIM

Danske Landskabsarkitekter, Akademisk Arkitektforening, LAND Software inviterer i samarbejde med BIM Equity til gå-hjem-møde om BIM for landskabsarkitekter. På gå-hjem-mødet giver Thomas Graabæk, partner og BIM rådgiver hos BIM Equity et overblik over, hvordan landskabsarkitekter lettest kommer i gang med BIM, hvilke fordele der er ved BIM og ikke mindst - hvordan BIM bliver en naturlig del af landskabsarkitekternes arbejde.

Der vil også være eksempler på mødet mellem BIM i ARCHICAD, Rhino og Grasshopper, samt en status fra Søren Ross på udviklingen af LAND5 til ARCHICAD.

Det kræver ingen forudgående BIM-kompetencer at deltage i gå-hjem-mødet. Derimod er en interesse for, hvordan BIM styrker landskabsarkitekters arbejde et godt udgangspunkt for at få det optimale udbytte af gå-hjem-mødet.

Tid og sted

Sted: SCHØNHERR A/S, Klosterport 4A, 1. sal, DK-8000 Århus C

Tid: Mandag d. 7. marts 2016, kl. 15.00 – 17.00

Pris: Kr. 250 (eks. moms) pr. deltager. Gratis for medlemmer af Danske landskabsarkitekter eller Akademisk Arkitektforening.

Bemærk: Maks. 25 deltagere, tilmelding er bindende.

Tilmeld dig her