Byen får en digital tvilling - P1s Harddisken om BIM

HARDDISKEN.jpg

P1s Harddisken har lavet en timelang udsendelse om BIM og interviewer blandt andet Jonas N Salih, CEO BIM Equity, og Jakob Andreassen, BIM Manager hos BIG.  ”Digitaliseringen rammer stort set allevegne - også indenfor arkitektur, byggeri og byplanlægning. Det skal blandt andet gøre det nemmere at samarbejde i computermodeller, som løbende kan justeres, både i byggefasen og hvis der senere skal renoveres eller tilbygges. I Singapore går man hele vejen og laver en fuld 3D-model af hele landet, en slags digital tvilling de kalder "Virtual Singapore”.

Således introducerer DR ”Byen får en digital tvilling” - Harddisken på P1s timelange udsendelse dedikeret til BIM.

Informationer og koordinering

Programmet er tilrettelagt af Henrik Føhns og Anders Høeg Nissen, der både interviewer Jonas N. Salih, CEO hos BIM Equity, og Jakob Andreassen, der er BIM manager hos BIG. Jonas N. Salih taler først generelt om BIM og forklarer blandt andet

BIM handler er ikke kun et spørgsmål om at komme de korrekte informationer ind i projektet, men det handler også om at koordinere projektet mellem de forskellige faggrupper. Hvis man ikke koordinerer ordentligt, opstår der fejl. jo færre fejl, jo bedre – både for bygherrer og entreprenører.

Projekter i fuld skala

I anden halvdel af udsendelsen kommer Jonas N. Salih også ind på OpenBIM Studio, der kan anvendes til brugerinddragelse, kvalitetssikring, vidensdeling, designgranskning, ibrugtagelse med mere.

OpenBIM Studio & enfamiliehuse

Jonas N. Salih forklarer hvordan OpenBIM Studio er

baseret på gaming teknologi (…) Uanset hvilket format projektet kommer fra, kan vi altid få en 3D eksport ud, som vores spilmotor kan læse ind. Så samler vi alle modeller inde i spillet, så vi kan generere en visning af alle fagdiscipliner - men i fuld skala

Læs mere om OpenBIM Studio

Bliv klogere på BIM

Udsendelsen kommer godt rundt om BIM, så det er en oplagt mulighed for at blive klogere på BIM.

Hør Harddisken: Byen får en digital tvilling på DR