BIMeye styrer informationerne i BIM...

Skærmbillede-2016-06-02-kl.-17.47.43.png

En af de store tendenser for BIM er, at man i stadig højere grad fokuserer på informationer og data. 3D-modellen og tegninger er stadig en stor del af BIM, men værdien af data er større end de fleste indser, især jo længere ind i byggeprocessen man kommer. En anden tendens er små web-databaser overtager arbejdsgange, hvor man kan tilgå data fra BIM i et simpelt system, uden brugeren behøver at have BIM-kompetenser.

BIMeye er et af de værktøjer, som lader dig jonglere rundt med BIM-data i en web-database. Det fungere ved, at man suger alle de relevante informationer ud af BIM-projektet, hvor efter man kan organisere dem, redigere dem og tilføje mere data efter behov.

Et oplagt eksempel er, at man på et hospitalsprojekt opdeler alle døre i BIM-programmet i nogle få overordnede typer. Dernæst trækker man alle informationerne om døre ud af BIM-projektet og ind i BIMeye's Door Manager, hvor man kan underopdele dørene i forskellige og måske overlappende grupper. Det kan være man sætter flere informationer på hvert dør-objekt, som f.eks. U-værdi, brandklasse, lyd-klasse, hængseltype, dørhåndtag, dørspark, systemnøgler og klassifikation. Netop klassifikation kan styres og tilføjes i BIMeye, hvor man bl.a. kan tilføje forskellige klassifikationssystemer parallelt, hvilket f.eks. kunne være CCS eller BIM7AA til udbud og kalkulation hos entreprenøren, mens driftsherre måske ønsker Forvaltningsklassifikation. I BIMeye kan man så oprette komplekse døroversigter og gemme PDF'er med alle de informationer der er tilgængelige. Til sidst synkroniserer man data tilbage til BIM-programmet, hvorfra al data kan eksporteres som IFC.

Skærmbillede 2016-06-02 kl. 17.07.20

Skærmbillede 2016-06-02 kl. 17.07.20

Det er muligt at administrere data om næsten alle dele af BIM-processen, med indbyggede løsninger for rum, døre, inventar, revisioner, krav og kommunikation. Der er også "BIM Asset Manager", som kan styre informationer på alle typer BIM-objekter. Man har altså ét samlet system, hvor alle informationerne er tilgængelige. Kombineres dette med f.eks. Glasshouse til beskrivelser og BIMcollab til fejlrapporter, så får man særskilte værktøjer til virksomhedens forskellige fag-kompetancer, som ønsker at fokusere på deres opgave, uden at skulle rode rundt i et kæmpe BIM-projekts 3D-model og tegninger.

For at overføre data mellem BIMeye og BIM-projektet benyttes plugins til BIM-programmet. I dag har BIMeye plugins til Revit, ARCHICAD og Tekla, hvilket betyder, at BIMeye på denne måde bygger bro mellem rådgiver teamet, uanset om de hver især benytter forskellige BIM-platforme. Man kan også importere informationer direkte fra IFC-filer. Det er en ekstra dimension for OpenBIM! Det kan vi lide hos BIM Equity og derfor er vi blevet forhandlere af BIMeye i Danmark, og tilbyder ud over licenser også uddannelse og support for brugen af BIMeye.

Skærmbillede 2016-06-02 kl. 17.02.44

Skærmbillede 2016-06-02 kl. 17.02.44

C.F. Møller vælger BIMeye

BIMeye er allerede i brug hos bl.a. NCC, LINK Arkitektur og C.F. Møller. Sidstnævnte benytter BIMeye til at koble deres Revit-projekter op mod et cloud-system, så alle deres brugere altid har let adgang til de relevante oplysninger, hvilket styrker samarbejdet bl.a. på deres store hospitals- og laboratorie-projekter. Det er til en start især to dele af BIMeye, som er relevant for C.F. Møller: "Door Manager" og "Room Manager". Det er Jan Bundgaard, C.F. Møllers BIM-chef, som er ansvarlig for implementeringen og allerede efter test-perioden er han tilfreds med resultatet, da han kan se en øget effektivitet i deres projekteringsprocess. Brugernes tilfredshed er stor og det betyder, at Revit i mindre grad bliver omdrejningspunktet, når man skal finde informationer om tegnestuens projekter. Jo mere viden, jo færre fejl, så Jan Bundgaard ser også BIMeye som en form for kvalitetssikring af BIM-data, som er en kæmpe del af de store offentlige projekter. Læs den korte artikel om C.F. Møllers valg af BIMeye på Building Supply >>

BIMeye.jpg

BIMeye sponserer Nordic BIM Academy

Da BIMeye netop bygger bro mellem BIM-platforme har de også valgt at deltage som sponsor i Nordic BIM Academy – Copenhagen 2016. Det er helt naturligt at BIMeye bakker op omkring en konference, der handler om tværfagligtsamarbejde, hvor rådgivere, entreprenører og bygherrer vælger de værktøjer der giver størst værdi for deres virksomhed, projekter og medarbejdere. Læs mere om konferencen hér >>

Hvis du også er parat til at dyrke informationerne i BIM, så er BIMeye helt sikkert noget for dig og din virksomhed, uanset hvilken del af byggebranchen du er en del af. Ligesom mange andre cloud-systemer, er prisen på BIMeye bestemt overkommelig, men det er vigtigt at man afsætter tid og ressourcer til at sætte sig ordentligt ind i hvordan virksomheden eller projektet skal drage fordel af BIMeye. Vi lægger derfor op til, at man kombinerer opstarten med BIMeye med undervisning og tilpasning i forhold til ens virksomhed og projekter. BIMeye og BIM Equity arbejder derfor sammen med kunderne, om at skabe den størst mulige værdi af den viden som BIMeye gør synlig. Læs mere om mulighederne med BIMeye hér >>