BIM-opmåling tilfører værdi til Frederiksberg-villa

Frederiksberg02-1.jpg

Opmåling til 3D-modeller giver ikke blot mening på store projekter – også mindre renoverings- og ombygningsprojekter kan drage nytte af en 3D-model.

For Legio har BIM Equity foretaget en 3D-opmåling af en 600 m2 stor Frederiksberg-villa på fire etager. Da der ikke eksisterede brugbart tegningsmateriale havde arkitekten brug for tegninger, der afspejler ejendommen som den reelt er. Skel Landinspektører og BIM Equity scannede ejendommen indvendig og udvendig med 3D-laserscanningsudstyr og skabte 3D-modellen, der danner grundlag for videreprojektering af en omfattende renovering af ejendommen. 3D-modellen blev i første omgang skabt med generiske objekter. Det betyder eksempelvis, at vinduer er modelleret med korrekt geometri, mens man undlod at modellere sprosser, ligesom taget blev modelleret som en samlet tykkelse uden at man modellerede spær. En af fordelene ved 3D-scanningen er, at man alt efter behov kan tage stilling til detaljeringsgraden.

Peter Røstbjerg, partner i Legio, mener laserscanningen skaber værdi for Legio og bygherren:

”Det har uden tvivl øget vores hastighed og uden scanningen, kunne vi ikke have opnået samme resultat så hurtigt. Det var alt i alt en meget tilfredsstillende proces”

FREDERIKBERG 01

FREDERIKBERG 01

LÆS OGSÅ: VR Studio & en-familiehuse

Danner grundlag for renovering

Nis Boile Christensen, FM-rådgiver hos BIM Equity, forklarer.

”3D-scanningen giver en række muligheder for at arbejde videre med ejendommen. I første omgang resulterer scanningen i en punktsky, der består af millioner punkter og som kan importeres over i modelleringssoftware. Punktskyen danner grundlag for en 3D-model, der modelleres i forhold til en aftalt detaljeringsgrad, som arkitekter og andre rådgivere kan trække plan- og facadetegninger ud af. Modellen giver således et præcist grundlag for det efterfølgende renoveringsarbejde.”

LÆS OGSÅ: BIM Equity digitaliserer 26.500 m2 bygninger på campus Vejle