BIM for entreprenører!

banner-webinar-bimimplementation.jpg

To bloginlæg på samme dag - og begge er om BIM for entreprenører!

Det hænger selvfølgelig sammen med, at selvom BIM sagtens kan betale sig for arkitekter (fra konkurrencer, skitseprojekter til projektering), ingeniører, bygherrer og driftsherrer, er det entreprenørerne, der kan tjene klart flest penge på BIM.

Hvordan gør man så det? Jo, man kan f.eks. Mota-Engil Group, der er blandt de 30 største entreprenører i Europa. De bygger bl.a. deres succes på en gennemgribende brug af BIM i deres arbejde.

De har gjort et enorm forarbejde på at undersøge alt om "best practices" for BIM over hele Verden inden de valgte ArchiCAD, bl.a. på grund af den dybe integration af IFC i programmet. Det er lykkedes at implementere BIM hurtigt, så de allerede efter kort tid er begyndt at høste de fordele og besparelser der er ved BIM som arbejdsmetode.

En anden fordel ved ArchiCAD er det indbyggede bibliotek af standard-profiler og muligheden for at indbygge indstallationer i programmet via MEP Modeller. Den fleksibilitet og intuitivitet der er i ArchiCAD, på tværs af de mange tekniske værktøjer gør ArchiCAD til det stærkeste værktøj til entreprenører.

Du kan se et webinar om hvordan Mota-Engil Group har implementeret BIM i deres virksomhedsstruktur. Webinaret afholdes d. 19. marts, og man kan tilmelde sig hér.

Så er der vist ingen undskyldninger for, ikke at komme ud over stepperne, og snuppe alle de penge der ligger for fødderne af entreprenørerne!