Bibliotek med ekstra overflader...

Textures-Low-res.jpg

Som del af serviceaftalen på ARCHICAD får man adgang til et bibliotek med mere end 500 materialer til rendering, såkaldte "texture maps", som giver mulighed for at tilrette sine visualiseringer med retvisende materialer, uden at skulle opbygge hvert materiale fra bunden.

Materialerne i biblioteket har "bump maps", som giver en virkning af relief i bl.a. fugerne mellem mursten og "alfa-kanaler", som giver transparens til f.eks. hønsenet og armeringsgitter. Alle materialerne er lavet med henblik på arkitektur-visualisering, med f.eks. flere typer beton, trægulve, mursten, m.v. Materialerne er optimeret til visning i ARCHICADs arbejdsview med OpenGL, til visning i BIMx uden projektet bliver for tungt og selvfølgelig til rendering med Cinerender – ARCHICADs indbyggede renderingsmotor, der er udviklet af Maxon, som også benytter den i Cinema 4D, der bl.a. står bag en masse af den 3D-grafik man ser i TV og film.For at få adgang til materiale-kataloget, skal man have en aktiv serviceaftale til sin ARCHICAD-licens og så finde "Surfaces..." under "Element Atributes" i "Options"-menuen.

Ved at oprette et nyt materiale og trykke på jordkloden i bunden af dialog-vinduet, kan man klikke på "Aditional Surface Catalog for SSA users...", som sender én videre til GRAPHISOFTs download-side.

Hér er det bare, at klikke på download-knappen og vente på, at de ca. 200 mb teksturer lander i browserens download-mappe.

Den downloadede ZIP-fil skal udpakkes og placeres et smart sted på ens computer (!), før den "loades" i "Library Manager". Man kan vælge at loade biblioteket i sin skabelon-fil (template), så det er tilgængeligt på alle projekter. Lægger man materiale-biblioteket ned i ARCHICAD's standard-bibliotek i program-mappen, vil det automatisk blive "loaded" med alle filer. Find selv ud af, hvad der er smartest for dig og dine projekter. 

Nu er materialerne parate, og kan vælges, når man opretter nye materialer i ARCHICAD. Årsagen til, at man selv skal oprette de ønskede materialer er, at det vil være upraktisk at skulle "scrolle" på tværs af 500 ekstra materialer, hver gang et materiale skal vælges i ARCHICAD.

Det var det hele. Sørg for at få mest ud af serviceaftalen til ARCHICAD, som udover ekstra materialer også giver gratis serverplads til deling af BIMx-projekter, support, opgraderinger, forsikring af licensnøgle og 10% rabat på uddannelse og services fra BIM Equity.

– Har du købt ARCHICAD, men har opsagt din serviceaftale, er det stadig muligt at købe en opgradering til nyeste version af ARCHICAD, og derefter forstsætte på serviceaftale. Kontakt os, hvis du vil høre mere til opgraderinger og serviceaftaler...

– Og så held og lykke med dine fotorealistiske renderinger i ARCHICAD ;-)