ARKITEKTSKOLEN AARHUS ERHVERVER VR STUDIO

Arkitektskolen-Aarhus-VR-01.jpg

Torben Nielsen Rektor Arkitektskolen Aarhus. Foto: Thomas Lillevang

Digital dannelse er en forudsætning for at kunne begå sig som fremtidens arkitekt. Derfor skal de studerende på Arkitektskolen Aarhus være fortrolige med de nyeste digitale redskaber, når de om fem år forlader skolen. Arkitektskolen satser på digitalisering som en integreret del af arkitektuddannelsen.

Digitale kompetencer afgørende

Skolens rektor, Torben Nielsen, er overbevist om, at fortrolighed med de digitale teknologier bliver en afgørende kompetence for fremtidens arkitekter.

De studerende skal forbedrede sig på en verden, hvor digitalisering spiller en større og mere afgørende rolle. Teknologien tager over og digitale modeller bliver en forudsætning for at kunne arbejde som arkitekt. Arbejdsområdet udvides med 3D-modeller, visualiseringer og andre digitale metoder.

De studerendes digitale dannelse kræver, at de har adgang til de nyeste digitale teknologier. Som en del af deres nye digitaliseringsstrategi har Arkitektskolen Aarhus erhvervet et VR Studio af BIM Equity VR. VR Studio er en 3D biograf, der anvender digitale modeller til at præsentere en fuld-skala virtuel udgave af et givent byggeri, en by eller et landskab.

Lærer meget af virtual reality

I forbindelse med konkurrencen om ny arkitektskole i Aarhus holdt Bygningsstyrelsen, Arkitektskolen i Aarhus og brugere en workshop i VR Studio. Her opdagede de, hvordan virtual reality bidrager til bedre processer og bedre, mere optimerede bygninger. Torben Nielsen besluttede derfor, at de studerende skal have mulighed for at anvende VR teknologien, som en del af deres uddannelsesforløb.

Jeg forudser, at de studerende lærer meget af at inddrage virtual reality i deres projekter, og det er mit håb, at de studerende vil skubbe på, når det gælder udviklingen og anvendelsen af digitale processer i byggeriet

afslutter Torben Nielsen.Jonas N. Salih er CEO i BIM Equity VR, der har udviklet og produceret VR Studio. Han er glad for at Arkitektskolen Aarhus tager byggeriets digitalisering alvorligt:

Fremtiden er digital, og virtual reality er på mange måder en værdiskabende del af den digitale udvikling. Jeg er glad for, at Arkitektskolen Aarhus tager de arkitektstuderendes digitale kompetencer alvorligt, da jeg mener det er en afgørende forudsætning for at Danmark beholder sin globale førerposition inden for arkitekturområdet.