bessard.jpg

BESSARDS STUDIO

HOLISTISK ARKITEKTUR KRÆVER OVERBLIK

BESSARDs’ Studio gør en dyd ud af at være en mindre tegnestue, da det giver mulighed for at styre hele den arkitektoniske proces. BIM skaber et afgørende overblik på den holistisk orienterede tegnestue.

“Digitale værktøjer genskaber arkitektens glæde til faget, når man i højere grad ser sine bygninger blive opført.” 

Så præcist sammenkæder Charles Bessard fra BESSARDs’ Studio tegnestuens omfavnelse af de nyeste digitale redskaber med den grundlæggende tilfredsstillelse, arkitekter opnår, når de ser deres projekter opført.

BESSARDs´ Studio fokuserer på at optimere arbejdsprocesserne og være en tegnestue, hvor både partnere og medarbejdere har kompetencer til at følge projekterne fra A til Z i tæt samarbejde med bygherren.

Alle er sagsarkitekter

“Vi ønsker at være en mindre, effektiv tegnestue, hvor vi alle kan udføre samtlige dele af den arkitektoniske proces”, forklarer Charles Bessard, som er en af de to partnere på tegnestuen.

En mindre tegnestue giver større frihed til at tilgå ethvert projekt på en ny måde. Hermed bliver alle medarbejdere sagsarkitekter med samlet ansvar for hele projektet. Vi håber, at kunne ændre den arkitektoniske proces, så arkitekten har en holistisk tilgang til hvert projekt


Detaljerne bærer fortællingen

Lotte Bessard er den anden partner på tegenstuen og forklarer “Detaljer er jo ikke bare detaljer. Det er måske ikke det første man lægger mærke til, men detaljen er i sidste ende dét der definerer bygningens funktionalitet, den samlede oplevelse af bygningen og rummenes stemning. En detalje kan fortælle hele historien om en bygning.  Vi ønsker, at skabe bygninger med omhyggelige detaljer som på en Schweitzerkniv. Men miraklet opstår først når alt er tænkt ind fra starten og går op i højere enhed – området, byggegrunden, materialerne, økonomien og funktionen”.

BIM skaber overblik

Dette peger atter tilbage på den holistiske tilgang. For bygherrer er det essentielt, at arkitekten har styr på økonomien. Det kræver, at arkitekten tidligt i processen afgiver et styrende økonomisk overslag. ”Vi vil have styr på mængderne for at kende bygningens pris. Nogle løsninger er billige i indkøb, men dyre i udførelse. Uanset hvad, så er vores mål at få et tidligt overblik på prisen på bygningen på et tidligt tidspunkt, ” forsætter Lotte Bessard

“BIM bidrager til at alle medarbejdere opdager og maksimerer deres eget potentiale. Når vi skal kunne gennemføre alle dele af processen, kræver det et samlende værktøj. Med BIM kan vi lave præcise prisberegninger, og hermed giver BIM os fuld kontrol over projektet. Kunder som kontakter os vil ikke have typehuse eller standard løsninger. Når det ikke er standard er det svært for eksterne medrådgivere at beregne den rigtige pris – derfor vigtigt at vi selv har overblikket og forståelsen.”


Det er fantastisk!

Tegnestuens medarbejdere er fascinerede af at arbejde med BIM. ”Det er fantastisk! Med ARCHICAD arbejder vi fuldt ud i 3D fra start til slut, hvilket giver en enorm tidsbesparelse. Samtidig kan vi indlejre stadig flere informationer i modellen og hermed danne bro mellem faserne,” fortæller Charles, og der ser mange flere fordele ved bygnings informations modeller.

BESSARDs’ Studio blander traditionelle arkitektoniske dyder med futuristiske krav til arbejdsmetoden. De kan ikke vente på at teknologien udvikler sig, med skubber hele tiden til hvordan den kan anvendes – præcis som de store arkitekter altid har gjort det.

Foto: Rubjerg Knud Fyrtårn af BESSARDs´Studio / JaJa Arkitekter (Foto: Hampus Berndtsson)